Всички религии са срещу богатство, защото богатството може да ви

...
 Всички религии са срещу богатство, защото богатството може да ви
Коментари Харесай

Oшо: Парите са едно от най-великите изобретения на човека!

 ошо  Всички религии са против благосъстояние, тъй като благосъстоянието може да ви даде всичко, което можете да си купите в живота.

И в действителност, съвсем всичко може да се купи, като се изключи такива духовни полезности като обич, съчувствие, прояснение, независимост. Тези неща са изключение – само че изключенията постоянно удостоверяват правилото. Всичко останало може да се купи за пари.

Тъй като всички религии бяха против живота, те безусловно бяха и против парите. Това е естествено разследване. Животът изисква пари, тъй като животът изисква комфорт, животът изисква храна, животът изисква хубави облекла, хубави къщи. За живота имате потребност от красива литература, музика, изкуство, лирика. Животът е неограничен!

 ошо-1

Хенри Форд е роден безпаричен, а става най-богатият човек в света. Вероятно той е имал някакъв гений, някакъв талант, който да основава пари, да основава благосъстояние. И това е доста по-трудно от основаването на картини, музика, лирика. Създаването на пари не е лесна работа.

Хенри Форд  е належащо да се превъзнася не по-малък, в сравнение с всеки занаятчия на музика, публицист, стихотворец – в реалност е   належащо да се превъзнася даже повече, тъй като с парите му може да се купи всичко: и лирика, и цялата музика и всички статуи на света.

Аз почитам парите.

Парите са едно от най-великите изобретения на индивида.

Ошо

esoteric-blog

Още по тематиката:

Ошо: Колкото повече осъждате, толкоз повече ще боледувате

 

„ Не осъждайте! “ – това е най-великото изявление. А това е едно от най-невъзможните неща за мозъка. Умът незабавно съди,  той прави преценки без никакво съображение. Но всяко настрана умозаключение е…

Цялата публикация

Ошо: Вие сте Юда, и вие сте Исус. Приемете Това

 

Опитайте в течение на 24 часа да приемате всичко, каквото и да се случи. Някой ви е обидил – приемете това, без да реагирате, и наблюдавайте какво се случва. Изведнъж…

Цялата публикация

Ошо: Не можете да успехите тъмнината – тя не съществува

 

  Никога не се безпокойте за отрицателното. Запалете свещ – и тъмнината ще се разсее. Не се опитвайте да се борите с тъмнината. Не може да се победи тъмнината, защото…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР